Global forskning

Vi har et løpende forskningsprogram som bruker en rekke forskningsteknikker for å gi oss sentral innsikt i måten forbrukere tenker og føler, slik at vi kan holde oss oppdatert på de seneste tankene, trendene og nyvinningene.

I 2006/2007 utførte vi en undersøkelse om seksuell velvære og intervjuet 26 000 mennesker over 16 år i 26 land. Her er det vi fant.

Er folk seksuelt tilfredse?

Sex verden over kunne vært bedre. Vi har tydeligvis mistet vår følelse av eventyr, vår seksualdrift og vår interesse.

60 % av oss sier at sex er gøy, underholdende og en viktig del av livet. Men bare 44 % av folk er fullstendig tilfredse med sexlivet sitt.

Vi har funnet at vi blir mindre tilfredse med sexlivet etter hvert som vi blir eldre, menn mer så enn kvinner. Dette er delvis fordi vi har en tendens til å ha sjeldnere sex, og vi har vært lenger i forhold.

Vi har en tendens til å finne dette mindre spennende og mer monotont. Interessant nok gir ikke det å få barn en negativ påvirkning på tilffredsheten.

Hva er de fysiske pådriverne for tilfredshet?

 • Stressfri og god mental og fysisk helse

 • Stressfri for å oppnå orgasme

 • Ingen seksualnevroser

 • Hyppigheten av sex og forspill

Vi trenger generelt å være stressfrie og ha god mental og fysisk helse.

Å oppnå orgasme er en nøkkelpådriver for seksuell tilfredshet. Bare 48 % av oss svarte at de vanligvis oppnår orgasme. Globalt oppnår dobbelt så mange menn (64 %) som kvinner regelmessig orgasme.
Å opprettholde ereksjon og ha nok glidemiddel til å nyte sex er en annen viktig faktor ifølge våre funn. 34 % av spurte kvinner har, på et eller annet tidspunkt, opplevd vaginal tørrhet; 24 % av menn har rapportert problemer med å få ereksjon og 29 % har hatt problemer med å opprettholde en ereksjon.

Å ha sex ofte nok påvirker også tilfedshetsnivået hos begge kjønn, i tillegg til å ha tilstrekkelig forspill. Hyppighet av sex og seksuell tilfedshet har sitt høydepunkt mellom 20 og 34 år, men det er fortsatt viktig etter hvert som folk blir eldre: De over 65 har fortsatt sex mer enn én ganger i uken. Hyppigheten av sex er forskjellig fra land til land.

Hva er de emosjonelle pådriverne for tilfredshet?

 • Følelsen av nærhet til partneren

 • Å ha et spennende sexliv

 • Ingen seksualnevroser

 • En god opplevelse første gang du har sex

Seksuelle prioriteringer endrer seg. Vi ser etter en mykere, mer sofistikert side av den seksuelle kvalitetstiden med våre partnere, romantikk og en følelse av trygghet på soverommet.

Følelse av nærhet til partneren, følelsen av å være elsket, respekt og trygghet er alle ting som har sterk påvirkning på vår evne til å oppnå seksuell tilfredshet.

Gjensidig respekt spiller en viktig rolle i et tilfredstillende sexliv. 82 % av oss som er seksuelt tilfredse, sier de føler seg respektert av partneren under sex. 39 % ser etter mer kjærlighet og romantikk, 36 % skulle ønsket seg mer kvalitetstid alene med partneren, 31 % skulle ønske seg med lekenhet og bedre kommunikasjon og intimitet sammen med partneren og 29 % en større sexlyst. 37 % ønsker å føle seg mindre stresset og slitne.

Å ha et spennende sexliv er viktig, selv om dette avtar i løpet av et forhold. De som har vært i et forhold i mer enn 3 år, har en tendens til å ha færre hemninger. Det er viktig å prøve å holde sexlivet så spennende som mulig. 53 % av oss ser fordelen med å innføre litt eksperimentering i sexlivet gjennom rollespill, massasje, seksuelle fantasier eller bondage.

Hva betyr alt dette?

Vi trenger alle å sette av litt mer tid og energi til sexlivet, og å legge til mer romantikk og lek vil absolutt hjelpe! Vi bør alle prøve å være litt mindre hemmet, være mer åpne og bedre informert om hvordan man oppnår og gir mer nytelse. Vi bør også tenke på å ta i bruk produkter som forbedrer sexlivet. 2/3-deler av folk benytter seg ikke av produkter for å forbedre sexlivet, men halvparten av oss ønsker det.

Hvordan oppnår jeg mer tilfredshet?

Som beskrevet ovenfor er de grunnleggende elementene til seksuell tilfredshet følgende:

 • Fysisk og emosjonell helse

 • Vi må alle ha god allmennhelse og være stressfri

 • Fysiologiske probleme

 •  Vi må være uten seksualnevroser

 • Emosjonelle forhold

 • Vi trenger å føle oss elsket, respektert, føle at vi slapper av og er trygge i forholdet

 • Opphisselse

 • Vi trenger å ha nok opphisselse, variasjon og lek!

Det er mange måter Durex kan hjelpe deg med å jobbe mot å oppnå seksuell tilfredshet. La oss starte med fysisk og emosjonell helse: Selv om dette ikke er noe vi kan ha direkte innvirkning på, forstår vi fullt ut betydningen av det. Vi vil foreslå at du tar deg litt tid til å tenke over dette elementet, og hvordan dette kan påvirke dine personlige tilfredshetsnivåer. Med hensyn til fysiologiske problemer kan du utforske våre produkter for å få hjelp til å overvinne både mannlig og kvinnelig sexualnevrose.

Oppsummering

Vi håper at funnene fra vår spørreundersøkelse har vært både interessante og relevante. Forhåpentlig vil de gi deg en bedre idé om hvordan du kan oppnå ultimat tilfredshet. Det er en kombinasjon av både fysiske og emosjonelle elementer, og en forståelse av hva som fungerer best for deg. For de fleste av oss kan dette være å gjeninnføre litt lek og eventyr i sexlivet. Det denne studien beviser, er at hyppigheten av sex ikke er nøkkelpådriveren for sexuell tilfredshet.