Breadcrumbs

Logg av for å bli tent

Hverdagens stress og mas, kombinert med moderne teknologi, gjør det lett å miste fokus i søken etter bedre sex. Fra du står opp til du legger deg, blir vi distrahert av snapper, statusoppdateringer og e-poster. Kanskje ikke så rart at mange par har begynt å innføre dager og ferier da de er «logget av» – for å komme litt nærmere hverandre uten å bli avbrutt av varsler i hytt og pine.

En teknologisk verden

At vi tilbringer mer og mer tid med nesa i en skjerm, stemmer. Men hvordan påvirker det egentlig parforholdene våre? Teknologisk utvikling har for mange gjort det mulig å være tilgjengelig «på jobb» hele døgnet, så skillet mellom jobb-tid og fritid blir vasket ut. Og med den konstante tilgangen til sosiale medier, ser det ut som at par kanskje overser hverandre til fordel for tid på telefonen. En undersøkelse blant 2 000 voksne avslørte at rundt 40 % er mindre trolige til å ta initiativet til sex hvis partneren er opptatt med telefonen sin i senga – noen innrømmet til og med at de brukte telefonen mens de hadde sex!

En romantisk ferie kan være en herlig måte å finne igjen lidenskapen for hverandre. Men selv borte fra hjemmet, ser det ut til at teknologi har en påvirkning på parforhold. Nesten 65 % av respondentene svarte at de la ut ting på sosiale medier opp til tre ganger om dagen når de var på ferie med partneren sin, og nesten 55 % innrømmet at de heller deler spesielle øyeblikk fra ferien på sosiale medier enn med partneren sin.

Utfordringen: Ikke forstyrr

Har du vurdert å logge av så dere kan fokusere på hverandre? Det kan kanskje virke som en skremmende utfordring, men det kan være akkurat hva dere trenger for å virkelig se hverandre igjen. OK, så å logge av permanent er nok å ta det litt for langt. Men å logge av for en kortere periode, eller ved spesielle anledninger som ferie, kan være som å vifte en tryllestav i soverommet.

I Durex var vi så fascinert av dette scenarioet at vi gjennomførte et sosialt eksperiment. For å se om statisikken stemte overens med det virkelige liv, inviterte Durex flere par på sitt livs ferie. Men det var selvsagt på en betingelse …

Rett innenfor døra …

Hvis det å logge av for hele ferien virker uoverkommelig, hvorfor ikke starte forsiktig? Tenk på de første minuttene etter at du har kommet hjem fra jobb. Før du går rett inn i «skjerm-modus», hvorfor ikke ta fem minutter til å kose på sofaen – uten noen lysende skjermer. Det kan være nok til å sette an stemningen for en mer intim kveld.

Middag kun for to – ‘camera does NOT eat first’

Hvor ofte får du servert bilder av andres mat i nyhetsstrømmen din? Selv om det er flott at internett har gjort oss alle til amatørkokker og gourmands, som kan bruke timesvis på å tilberede et flott måltid for seg og kjæresten for deretter å umiddelbart dele det med verden, kan det ta vekk noe av den romantiske gesten. Neste gang det er stevnemøte-tid, hvorfor ikke legge vekk telefonene og fokusere på personen du er sammen med? Etter all tiden du har lagt ned, hvorfor ikke ta inn hele øyeblikket, og virkelig oppleve reaksjonen til partneren din?

Det rette lyset

Ødelegger lysende skjermer stemningen under forspillet? En måte å starte kvelden riktig på, er å dempe lyset og gi partneren din en intim massasje. (Det er mye mer romantisk enn 20 minutters spilling på nett!) Skap den perfekte atmosfæren ved å legge vekk telefoner, tenne på noen lys, og sett på rolig musikk. For å få en god overgang fra massasje til oralsex, kan dere prøve ut produkter fra Durex sitt utvalg av massasjeoljer og glidemiddel på hverandre. Kanskje det virkelig setter fart på lysten, og legger grunnlaget for en ekstatisk natt.

Ute i det fri

Den enkleste måten å frigjøre seg fra de fleste skjermene på, er å gå ut i naturen. Lange, romantiske spaserturer i skogen, svømmeturer med kyss og klem, når det bare er dere to og det føles som at verden er deres! Det er et vell av steder der dere kan unnslippe resten av verden, perfekt for par som trenger å distansere seg fra bylivets distraksjoner og jobb. Dårlig internettforbindelse gjør kanskje underverker for sexlysten?

Synes du ideen om å logge av virker hard, er du ikke alene. Teknologi er en stor del av vårt moderne liv, men når den kommer i veien for sexlivet kan den bli en plage. Så hvorfor ikke prøv å logge av en kveld i uka, og se hvordan det kan vekke til live fantasien på soverommet?